1956-2006 - 50 år

Den 1. marts 1956 købte Kirstine og Jørgen Hundahl smedien i Tilsted, og i de første år var de alene om at drive forretningen. Det var fortsat hestenes tid og traktorens spæde barndom. Men den rivende vækst i 60’erne gav nye muligheder for smedien. Folk ville have installeret badeværelser med træk og slip toiletter samt centralvarme. Oliefyret blev ligeledes også mere almindeligt. Sammen med traktor-, bil-, cykel- og maskinreparationer gav det mere arbejde til smedeforretningen.

 

den oprindelige smediesmedien i 1962

 

Der blev pladsmangel, og 5 år efter overtagelsen opkøbte man jord og mindre lagerbygninger blev opført.

I 1967 blev det gamle stuehus omdannet til lager og kontor, så meget af den oprindelige smedie fra 1889 var nu helt væk.
Midt i 70’erne blev firmaet omdannet til et anpartsselskab, og sønnerne Søren og Erik indgik nu som aktive medarbejdere i forretningen og værkstedet, der blev udbygget i 1981.

I 1984 blev Søren og Erik begge optaget som anpartshavere.
I 1972 blev forretningen medlem af Maskinhandler Indkøbsringen (MI), og dermed også agenturet på KUHN maskiner, hvilket var og er af stor betydning for firmaet. En anden vigtig milepæl var FIAT forhandlingen, som kom i 1982.

Udviklingen fortsatte, og i 1991 udvidede man butiksdelen med en nyopført butiks afdeling.

 

ny butik 1991

Erik, Søren, Kirstine og Jørgen Hundahl ved indvielsen af den nye butik i 1991

 

Året efter blev forretningen full-line forhandler af FIAT, Hesston og Laverda, og med det steg salgs- og værkstedsaktiviteterne.

I 1996 fusionerede FIAT og FORD, og en stor milepæl blev sat, da forretningen nu blev New Holland
forhandler - bl.a. med et sortiment af entreprenørmaterialer, hvilket gav et skub mod nye planer og perspektiver i virksomheden.

Efterhånden blev pladsen for trang til maskinerne, og i 1998 opførtes en helt ny hovedbygning på 2.700 m2 samt 850 m2 lagerhal i industrikvarteret i Silstrup.

 

erik og soren

Søren og Erik Hundahl foran de nye bygninger i Silstrup i 1998

 

Erik og Søren overtog forretningen og den fulde ledelse i 1993, da Kirstine og Jørgen trak sig tilbage efter 37 år.
Siden starten i 1956 er virksomheden vokset fra 2 til 52 ansatte, og det geografiske virkefelt er udvidet betydelig fra det nære lokale område til i dag at omfatte bl.a. Thy, Mors og Salling til Holstebro i syd og Åbybro i nord.

VVS-afdelingen har aktiviteter over hele Danmark samt i Norge og Sverige.

Den fremdrift og succes, som virksomheden oplever, skyldes i høj grad de dygtige og engagerede medarbejdere.

Uden dem kunne alt dette ikke lade sig gøre.

 

Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik